Laddboxarna färdiga att användas

Slutbesiktning har genomförts och utrullning till medlemmar påbörjas.

Besiktningen gav endast ett par smärre punkter vilka leverantören ska ågärda. Vi beslutade att godkänna installationen och boxarna är nu färdiga för att tas i bruk. De medlemmar som tidigare hade avtal om att använda de gamla motorvärmaruttagen och som även fortsättningsvis kommer att värma bilen med motor- och/eller kupévärmare kommer att få en så kallad schuko-adapter att koppla till boxen. I den sätter man motorvärmarkabeln.

Anläggningen tillhör föreningen varför de medlemmar som önskar använda sin box tecknar ett avtal med den. Andvändaren styr själv boxen efter det att ett konto skapats i Zaptec-appen och att användaren registrerats av styrelsen i Zaptec-portalen. Zaptec rekommenderar att boxen styrs med hjälp av sk RFID-tagg vilken tillhandahålls av styrelsen. Det går även att använda appen i mobilen. Instruktioner kommer att delas ut då anmälan om användning lämnats till styrelsen.

Hela anläggningen administreras av styrelsen. Vi har fjärrtillgång till boxarna och kan nu, utan manuell avläsning, få uppgift på medlemmars förbrukning. De uppgifterna ligger till underlag för debitering på avierna från vår förvaltare SBC.

Vi tackar samtliga för att ni hjälpt till att hålla installatörens arbetsytor fria. Det var en stor anledning till att projketet genomförts utan störningar.

Styrelsen