Laddboxar på våra parkeringsplatser (uppdatering)

Avtal tecknat med företaget DCS Dahlberg Charging Solutions  för leverans av 60 st laddboxar

2022-06-28

Måndagen den 4 juli så påbörjas arbetet med att förbereda för uppsättning av laddboxarna. Installationen planeras vara slutförd i mitten av augusti. Vi kommer att hålla er informerade under projektets gång. Gunnar Tångring kommer att hålla i projektet från vår sida.

...........................................................................

Avtal har idag tecknats med DCS avseende installation av laddboxar på de parkeringsplatser som tillhör våra lägenheter. Boxarna är av märket Zaptec Pro, en väkänd box på marknaden. De är moderna boxar som innehåller en hel de elektronik, vilket bla innebär att de på ett smart sätt ser till att elen portioneras ut på bästa sätt med sk lastbalansering. De ser också till att mäta elförbrukningen vid laddning samt vid användning av motorvärmare. De som har avtal om motorvärmare kommer att få kvittera ut en adapter som ska kopplas in i laddboxen
På grund av bristen på elektroniska delar så har leverantören förvarnat om lång leveranstid på boxarna, c:a 8 veckor är nämnt. Arbetet med att förbereda med stolpar mm kommer att starta tidigare. Vi återkommer med uppgift om tidplan när vi erhållit den av DCS.